2017. január 13., péntek

Online diákmunka lehetőségek egyetemistáknak

Mostanában nem írtam bejegyzést és ennek az oka az volt, hogy sokáig nem akadtam rá olyan online diákmunka lehetőségre, amit tényleg érdemes lett volna csinálni. Próbálkoztam többféle online munkával is, amiket találtam a neten, de ezek tulajdonképpen nem konkrét munka lehetőségek voltak, hanem mindenféle MLM és viszonteladói programok. Nem mondom, hogy az ilyenekkel nem érdemes foglalkozni, de akárkinek nem valók ezek a pénzkeresési lehetőségek és úgy gondolom ezekkel jó esetben is csak némi aprópénzt lehet keresni. Rá kellett jönnöm arra, hogy bizony nekem sem valók, nem fogok órákat tölteni a számítógép előtt napi szinten azért, hogy keressek havi egy - két ezer Forintot. Ezekről a lehetőségekről nem is fogok írni a blogomban.

Az előző bejegyzésemben ajánlott online kérdőív kitöltéses munkáról azért fogok még írni egy bejegyzést, amelyben leírom az ezzel kapcsolatos tapasztalatomat. No, de menjünk tovább, szeretnék felvázolni neked olyan online diákmunka lehetőségeket, amelyeket mostanában kezdtem el és az eddigi tapasztalataim alapján ezekkel a munkákkal valóban fogok tudni hosszútávon is elég szépen keresni az egyetemi tanulmányaim mellett és talán még utána is, ha szükségem lenne esetleg rá.


Online diákmunka lehetőségek, amiket ajánlok


Jó másfél hónappal ezelőtt találtam valamit. Egy olyan online diákmunka lehetőséget, amit elsősorban egyetemistáknak tudok ajánlani. Ez nem kifejezetten és kizárólagosan csak diákmunka, tehát ha nem vagy diák, akkor is van lehetőséged ezt a munkát elvállalni. Eddig kifejezetten jól tudtam keresni vele, de még kivárom amíg lezárul a második hónapom is és utána megosztom ezt az online diákmunka lehetőséget és a vele kapcsolatos tapasztalataimat a blogom olvasóival. Ennek a munkának a végzésére viszont kifejezetten 18 éven felüli diákokat keres a munkáltató. Ebből is következik, hogy nem kell feltétlenül diáknak lenned ahhoz, hogy dolgozhass náluk.

Online diákmunka otthon vagy a cégnél


Ez a munka otthon is végezhető, de bejárhatsz a céghez is dolgozni. Persze azon is múlik, hogy hol élsz, hol tanulsz. A jelenlegi helyzet az, hogy ha bent a cégnél szeretne dolgozni valaki, akkor a munkahely Budapesten van, tehát aki vidéki egyetemen tanul, vidéken él, annak az otthoni munkavégzésre van lehetősége. Illetve a munkahelyen műszakok vannak és ezeket nem biztos, hogy össze lehet egyeztetni a tanulmányokkal. Meg aztán bent a cégnél nem tudnak akármennyi dolgozónak helyet biztosítani a munkavégzéshez. Tehát ez a bejárós lehetőség nem biztos, hogy mindig áll. Ha az otthoni munkavégzést választod, akkor viszont nincs kötött munkaidő, annyit dolgozol, amennyit az időd engedi, persze minél többet dolgozik valaki, annál többet tud keresni is, de gondolom ez egyértelmű. Erre a munkára elsősorban női munkavállalók jelentkezését várják. Persze ez nem zárja ki azt, hogy férfiakat nem vesznek fel, de nők sokkal nagyobb eséllyel pályázhatják meg ezt az állást.

Nem online alkalmi diákmunka


Ezen kívül pár napja rátaláltam még egy munkalehetőségre is, ami ugyan nem online és ugyan csak nem kifejezetten diákmunka, de úgy döntöttem ezt is meg fogom próbálni. Erre a munkára is csak felnőtt korúakat keresnek és erre kizárólag csak nőket. Természetesen az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat is meg fogom osztani itt a blogomban, persze ha már lesz elég tapasztalatom ebben a munkában is. Egyenlőre jelentkeztem és kaptam választ, hogy dolgozhatok majd alkalmanként náluk. Tehát ez egy alkalmi munka lehetőség és jelenleg várom az első alkalmat.


Ne maradj le ezekről a munkalehetőségekről


Amennyiben szeretnél értesülni ezekről a munkalehetőségekről, hogy konkrétan milyen munkákról van szó, mik a munkavégzés feltételei és hol tudsz jelentkezni rájuk, illetve kíváncsi vagy a tapasztalataimra ezekkel a munkákkal kapcsolatban, akkor iratkozz fel a blogom frissítéseire és emailben automatikusan megkapod a legújabb blog bejegyzéseimet. Feliratkozni a jobb oldali sávban felül tudsz az email címed megadásával. Miután megadtad az email címedet, kapsz egy automatikusan generált emailt és az abban lévő linkre kattintva meg kell erősítened a feliratkozást. A frissítésekről a későbbiekben bármikor le tudsz iratkozni, mert az emailben elküldött bejegyzések alatt ott van egy link, amire kattintva le tudsz iratkozni és ettől kezdve a későbbiekben nem kapsz több email üzenetet a blogom frissítéseiről.